Succesul unei companii se datoreaza atat unei conduceri eficiente cat si oamenilor, angajatilor care paticipa prin valoarea muncii lor. Procesul de recrutare personal sau gasirea celor mai buni angajati este de multe ori un proces anevoios, complicat, de lunga durata si care consuma multe resurse.

Se intampla ca o companie sa primeasca pentru un job sute de CV-uri care urmeaza apoi sa fie studiate de Departamentul de Resurse Umane. Trierea, interviurile preliminare, selectia celor care trec in etapa urmatoare, organizarea de teste sau concursuri, studierea rezultatelor si apoi organizarea interviurilor finale inseamna timp pretios si bani pierduti pentru compania in cautare de diversi specialisti sau muncitori, atat calificati cat si necalificati. Cum ar fi sa fii in postura de a alege direct dintre candidatii finali?

Rolul unei companii de recrutare personal se vede cel mai bine aici. Ea este liantul dintre angajat si angajator. Obiectiva si impartiala, compania de HR va cauta sa geseasca echilibrul perfect dintre cerintele companiei care este in cautare de personal si nevoile persoanei care este in cautarea unui job sau care este intr-o anumita etapa a carierei.

Gasirea specialistilor, o provocare in HR

Gasirea specialistilor in multe domenii este o provocare pentru companii. Foarte multe companii nu au un departament de Resurse Umane la standarde inalte si acestea nu stiu sa targeteze corect pozitia cautata pe piata locurilor de munca. Aici intervine eficient o companie specializata in recrutare personal. Dintr-o baza de date de peste 5000 de candidati calificati si supracalificati se vor alege cativa candidati care vor ajunge direct la interviul final cu angajatorul, de restul etapelor ocupandu-se in mod direct agentia de recrutare personal si HR.

In recrutare specializata se folosesc mereu tehnici si proceduri diverse precum: baza de date a firmei de recrutare personal, anunturile de angajare, recrutarea online, head huntingul, promovarea, transferurile, reangajarile, recomandarile, targurile de job-uri si cariere, retelele de socializare.

O companie de recrutare personal are cunostintele necesare pentru a intocmi cele mai bune sau atractive anunturi de angajare si, in acelasi timp, are capacitatea de triere atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere socio-emotional.

Am mai vorbit si in alte articole despre echilibrul si rolul pe care il joaca o companie care ofera servicii de recrutare personal. Atat angajatul cat si angajatorul trebuie sa aiba beneficii in urma colaborarii si intregul proces sa fie unul cu obiective clare. Astfel, toata lumea are doar de castigat din acest triunghi profesional.